Registracija Prijava

Korištenje i zaštita ličnih podataka


Korisnik je saglasan da su sve interaktivne opcije, a posebno komunikacija putem privatnih poruka, chata, foruma ili drugi načini slanja poruka ili međusobnog komuniciranja javnog karaktera i nemaju status povjerljivih informacija pa zbog toga e-klinika može nadzirati sadržaj komunikacije korisnika bez njihovog znanja i posebnog odobrenja. Pošto e-klinika obavezno ne kontroliše ili autorizuje sadržaj poruka ili informacija koje se mogu naći na e-klinika ICT sistemu, e-klinika nije odgovorna kako za radnje koje korisnik preduzima u bilo u bilo kojem djelu e-klinika ICT sistemu, kao i za sadržaj koji bi korisnik mogao postaviti na istom.

Objavljivanjem komentara, poruka ili drugih informacija na e-klinika ICT sistemu, smatra se da korisnik daje e-klinici pravo korištenja tih komentara, poruka ili informacija u svrhu promocije, oglašavanja, istraživanja tržišta, ili bilo koju drugu pravno dozvoljenu namjenu.

Identifikacione lične podatke koristimo kako bi vam ponudili proizvode i usluge, unaprijedili rad ovog sistema, poboljšali našu ponudu proizvoda i usluga, analizirali upotrebu e-klinika ICT sistema, te ispitali vaše iskustvo s trećim stranama. Osim toga, ako koristite e-klinika ICT sistem za slanje informacija ili proizvoda drugim osobama, možemo sačuvati vaše lične podatke i lične podatke bilo kojeg primaoca. E-klinika može proslijediti partneru ime i prezime te adresu korisnika kako bi partner mogao identifikovati korisnika kupljene/naručene usluge ili proizvoda. Takođe možemo koristiti identifikacione lične podatke za rješavanje problema, izvršavanje administrativnih poslova, uspostavljanje kontakta s Vama, poštovanje ugovora s Vama, uključujući Uslove korištenja našeg e-klinika ICT sistema, poštovanje odgovarajućih zakona te saradnju sa institucijama za sprovođenje zakona. Kao uslov kupovine/naručivanja naših proizvoda i usluga, mi tražimo vašu dozvolu da vam šaljemo Administrativne i Promotivne e-mail poruke. "Administrativne e-mail poruke" se odnose na korisničku aktivnost na e-klinika ICT sistemu, i uključuju poruke u vezi s određenim korisničkim nalozima, zahtjeve ili upite te poruke u vezi s kupovinom/naručivanjem proizvoda i usluga. Promotivne e-mail poruke reklamiraju naše proizvode i usluge, uključujući ekskluzivne prodajne i druge ponude, i/ili proizvode i usluge naših Oglašivača i Pridruženih kompanija. Mi šaljemo promotivne e-mail poruke korisnicima koji su se registrovali, obavili naručivanje/kupovinu na e-klinika ICT sistemu ili koji su odabrali opciju primanja promotivnih e-mail poruka. Ukoliko ne želite od nas primati promotivne e-mail poruke u bilo kojem trenutku nakon registrovanja možete odabrati opciju otkazivanja primanja promotivnih e-mail poruka slanjem e-mail poruke na info@e-klinika.net , ili odabirom linka "Odjavi se" na dnu bilo koje naše e-mail poruke. U slučaju kontaktiranja, molimo vas navedite vaše ime, adresu, e-mail adresu i koju vrstu promotivnih e-mail poruka više ne želite primati

Korisnik izričito izjavljuje da neće smatrati odgovornom e-kliniku, njene poslovne jedinice, odgovorne osobe u društvu, radnike i agente za nadoknadu eventualne štete i troškova, uključujući i troškove pravnog zastupanja i postupka, a koji bi mogli nastati korištenjem e-klinika ICT sistema od strane korisnika.